måndag 22 april 2013

Projekt Arnold. Grundarbete.

Projekt Arnold började med att jag såg en helt otroligt fin lampa i en inredningsbutik som vid närmare titt var på tok för kostsam för min knapra plånbok. Jag hittade en fin liten fågel i en en mysig inredningsbutik i stan och började fundera. När jag vridit och vänt på idén ett tag så började letandet efter möjligheten att göra en egen liknande skapelse.

Lampstommen var definitivt jobbigast att få tag på. Jag kikade runt i de vanliga pryl- och pysselaffärerna men om jag hade turen att hitta någon så var i de fel form eller storlek. Min lampa skulle vara rätt stor och cylinderformad. Medan jag höll ögonen öppna för allt som skulle kunna tänkas behövas till mitt projekt fortsatte jag mitt letande. Jag tittade på korgar och allt möjligt innan jag slutligen hittade en sida på nätet med precis det jag behövde. Jag beställde direkt och väntade med spänning. Nu var projektet igång!

!Då var det dags att hitta ett bra nät. Jag höll tummarna och hoppades på att det skulle finnas något som hade lite mindre hål och lite finare än vanligt hönsnät.
En har ju inte någon särskilt bra koll på sådant där.
Det fanns. Jag blev lycklig. Väl hemma åkte avbitartång, handskar och ståltråd fram. Eftersom jag bara hade en inre bild av hur lampan skulle se ut så mätte jag på måfå vad som kändes som en bra höjd och sedan hur mycket som krävdes runt stommen. Nätet jag hittade var som ett rutnät, vilket underlättade för att få en jämn kant. Sedan vek jag kanten på nätet runt stommens båda delar för att se om det blev en bra höjd. Det blev det. Jag gillar att mäta på ett ungefär där det inte spelar så stor roll, det blir sällan fel då. Sedan var det bara att surra ståltråden tätt runt runt och runt igen. Det sticks och påfrestar fingrar och händer, så du bör ha handskar på dig!


Jag avslutade med att spraya hela denna skapelse med guldfärg. Två hela burkar gick det åt för att verkligen komma åt alla vinklar och vrår.
Lampstomme: dinlampa.com
Nät och sprayfärg: Järnia

3 kommentarer:

 1. Gud så fint! Inspirerande! vad är diametern och höjden på din lampa ungefär?? MVH Johanna

  SvaraRadera
 2. Var det lampfäste E27 du använde dig av förresten? =) / JOHanna

  SvaraRadera
 3. Hej!! Vad roligt att finna din blogg och se hur snygg lampa du har gjort! Får jag lov att länka ifrån min butik till din blogg, för inspiration åt andra :) ??

  Supersnygg blev din lampa! :)

  Mvh Åsa (dinlampa.com)

  SvaraRadera